Arsenaalstraat 20 | 8620 Nieuwpoort | 058 23 33 50 | info@go-atheneumnieuwpoort.be
Klik op de afbeelding voor meer info!

Bij GO! Atheneum en GO! DUO streven we naar een nauwe samenwerking tussen beide pijlers (op niveau secundair onderwijs) om een onderwijservaring te bieden die perfect is afgestemd op de behoeften van onze leerlingen. Deze synergie tussen het regulier onderwijs bij GO! Atheneum en het duaal onderwijs bij GO! DUO stelt ons in staat om flexibel in te spelen op de individuele leertrajecten van onze leerlingen.

De samenwerking tussen GO! Atheneum en GO! DUO is gericht op het creëren van een dynamische en ondersteunende omgeving, waarbij de expertise van beide pijlers wordt ingezet om het beste uit elke leerling naar boven te halen. Door deze intensieve samenwerking kunnen we eigentijds en verbindend onderwijs bieden dat niet alleen gericht is op leerontwikkeling, maar ook op de ontwikkeling van vaardigheden en zelfbewustzijn. Welkom op GO! campus Nexus, waar de leerling centraal staat en waar we gezamenlijk streven naar het succes en welzijn van deze leerling.

Onze opleidingen

Of je nu streeft naar verdere studie in het hoger onderwijs of directe toetreding tot de arbeidsmarkt, wij bieden een uitgebalanceerde aanpak. Ons aanbod omvat zowel doorstroomgerichte (ASO) als arbeidsmarktgerichte (BSO) finaliteiten, waardoor je flexibiliteit hebt in het vormgeven van jouw toekomst. Verrijk jezelf met een brede algemene vorming en specifieke vaardigheden die passen bij jouw ambities. Ontdek de mogelijkheden en bereid je voor op een succesvolle carrière.

(!) De dubbele finaliteit (TSO) werd dit schooljaar aangevraagd. Binnenkort beslist de overheid of onze school deze finaliteit mag aanbieden.

Doorstroomfinaliteit

(ASO)

Dubbele finaliteit

(TSO)

Arbeidsmarktgerichte

finaliteit (BSO)

verwijst naar het onderwijsniveau dat gericht is op het voorbereiden van studenten voor verdere studie in het hoger onderwijs. Het legt de nadruk op een brede algemene vorming en biedt een solide basis voor hogere studies aan universiteiten of hogescholen. Studenten die de doorstroomfinaliteit volgen, streven doorgaans naar academische of professionele opleidingen na het behalen van hun diploma in het secundair onderwijs.

verwijst naar een onderwijsaanpak die zowel gericht is op doorstroom naar het hoger onderwijs als op een voorbereiding op de arbeidsmarkt. Dit betekent dat het onderwijsprogramma elementen bevat die zowel een brede algemene vorming bieden als specifieke vaardigheden en kennis ontwikkelen die relevant zijn voor de arbeidsmarkt. Het doel is om studenten flexibiliteit te bieden, zodat ze na het behalen van hun diploma de keuze hebben om verder te studeren of direct de arbeidsmarkt te betreden. De dubbele finaliteit tracht een evenwicht te vinden tussen academische en praktische vaardigheden, en het bereidt studenten voor op verschillende trajecten na het secundair onderwijs.

is gericht op het voorbereiden van studenten op directe toetreding tot de arbeidsmarkt na het behalen van hun diploma in het secundair onderwijs. Dit onderwijsprogramma legt de nadruk op het ontwikkelen van specifieke beroepsvaardigheden, kennis en competenties die relevant zijn voor bepaalde beroepen of sectoren. In plaats van zich primair te richten op een brede algemene vorming, concentreert de arbeidsmarktgerichte finaliteit zich op het voorzien in de behoeften van de arbeidsmarkt en het voorbereiden van studenten op een succesvolle loopbaan onmiddellijk na het verlaten van de school. Ook duaal leren kan bij ons op school! Neem hiervoor een kijkje naar de pagina van GO! DUO.

Volg onze #nexusgeneration op Facebook!

en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten op onze campus!