Arsenaalstraat 35 | 8620 Nieuwpoort | 058 23 56 60 | dir.bsnieuwpoort@inspirascholen.be

Welkom op onze school, een plek waar leren, ontdekken en groeien hand in hand gaan. Onze school is meer dan alleen een onderwijsinstelling; het is een warme en stimulerende omgeving waar elk kind wordt aangemoedigd om zijn of haar unieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In onze school streven we ernaar om niet alleen kennis over te dragen, maar ook de nieuwsgierigheid te voeden, vriendschappen te koesteren en een basis te leggen voor levenslang leren. Ontdek hier meer over onze visie, het team, en de activiteiten die het schoolleven van onze leerlingen verrijken. Samen bouwen we aan een inspirerende toekomst voor elk kind!

Wenst u vrijblijvend een bezoekje te brengen of wenst u uw kleine kapoen in te schrijven? Maak dan snel een afspraak via mail naar dir.bsnieuwpoort@inspirascholen.be of bel ons op het nummer 058 23 56 60

Een warme waarde(n)volle school!”

– Directie basisschool

GO! Basisschool Nieuwpoort profileert zich als een leesschool!

Lezen is leuk! Met boeken beleef je avonturen, leer je jezelf en de wereld kennen. Maar lezen is ook belangrijk! Kinderen die veel lezen, hebben immers een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden alle schoolvakken makkelijker!

De voorbije drie schooljaren zijn we aan de slag gegaan met het leestraject PNP Escape Room. Dit is een leestraject met ondersteuning van de pedagogische begeleidingsdienst. Hierin leerden we hoe interactief voorlezen in de kleuter -en lagere school. Onze missie? Het lezen bij kleuters en lagere schoolkinderen motiveren en het leesbegrip verbeteren. We bouwen onze schoolbibliotheek verder uit en maken lezen wat leuker!

Catering

Op elke school is er de mogelijkheid om een gezonde, lekkere en evenwichtige warme maaltijd te nuttigen. De maaltijden worden in de centrale keuken in Diksmuide bereid. Uiteraard kan je ook een eigen lunchpakket meebrengen naar school en dit in de refter opeten. De bestellingen soep en warme maaltijd worden dagelijks doorgegeven door het secretariaat.

Praktische afspraken

  • De school start elke dag om 08u40 en eindigt om 15u50.
  • Behalve op woensdag om 11u25 en op vrijdag om 15u00.
  • De voormiddagspeeltijd duurt van 10u20 tot 10u35.
  • De middagpauze begint om 11u50 en eindigt om 13u10.
  • De namiddagspeeltijd duurt van 14u50 tot 15u00.

Volg de #nexusgeneration

via Facebook

en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten op onze campus.